Telefoonnummer

(+32) 0468 03 67 71

Email

mietime.halle@gmail.com

Adres

Jean Jacminstraat 178, 1500 Halle, België

Volwassen acne zit meestal op de kaak, kin en hals en is vaak het gevolg van een hormonale veranderingen.
Vrouwen hebben er vaak last van voor of tijdens de menstruatie. Een bepaald soort contraceptie nemen kan helpen, maar ook lokaal producten smeren en je huid goed reinigen zorgt meestal al voor verschil! 

1. REINIG NIET TE HARD.
Het is vooral belangrijk om ‘s avonds het vuil van de dag en make-up eraf te halen. Ook ‘s ochtends kun je best je gelaat reinigen, maar gebruik in elk geval zachte, niet-agressieve reinigers om te voorkomen dat je huid uit balans geraakt en/of uitdroogt.

2. VITAMINE A HELPT
Kies crèmes op basis van vitamine A zuur of met retinoïden om de overproductie van talg of sebum tegen te gaan. LET OP dat je het product enkel op de zones met acne aanbrengt en niet over het volledige gelaat! 
Vergeet ook zeker geen hydraterende crèmes te smeren. Je gezicht goed voeden zorgt ervoor dat de barrièrefunctie behouden blijft, van groot belang voor een gezonde huid.

3. DE JUISTE MAKE-UP IS KEY
Ga voor een olievrije foundation of BB crème die de dekking biedt die je nodig hebt maar niet verstopt.

4. PITS NIET!
Knijp, krab en pits zo weinig mogelijk aan puistjes. Dit zorgt voor beschadiging van je huid, kan de bacterie nog harder verspreiden en kan leiden tot permanente pigmentvlekjes en littekens.

Aanbevolen artikelen